Szeretnénk bemutatni, hogy cégünk mivel foglalkozik. Az alábbi menüsorból könnyen arra a témakörre tud ugrani, amely Önt érdekli.

Riasztórendszerek

Amennyiben családunk és saját védelmünkről és biztonságáról, vagy vállalkozásunk vagyonáról van szó, úgy nem kötünk kompromisszumot a minőség szempontjából. A biztonság egy magától értendő és természetes dolog, de igazán csak akkor foglalkozunk vele, ha valamilyen negatív ért bennünket. Rablás, betörés, rongálás – sok ember jó esetben más kárán tanul és keres fel biztonságtechnikai szakembert az otthona, cége biztonságának kialakításához.

A riasztórendszerek vásárlása előtt központi kérdés a vezetékes vagy vezeték nélküli technológia kiválasztása. Költséghatékonyság szempontjából mindenképpen a vezetékes megoldásokat szoktuk ajánlani , hiszen a további években az akkumulátor cseréken és a rendszer áramfelvételén kívül nincs más költség. Ezzel szemben a vezeték nélküli rendszerek saját áramforrást alkalmaznak, így azokat rendszeresen cserélni kell az eszközökben. Telepítési időben természetesen ezen rendszerek gyorsabbak, illetve nem szükséges a belső fúrás, átalakítás.

A megfelelő rendszer kialakításához célszerű felvenni a kapcsolatot szakemberrel, akik helyszínbejárás után részletes tervdokumentációval segítik a választásunkat.

Milyen a jó riasztó? A válasz egyszerű: riaszt, ha szükséges, nem riaszt, amennyiben nem kell (vakriasztás), könnyen kezelhető, esztétikus és nem igényel sok szervízelést.

Egy család vagy cégvezető számára fontos, hogy elérje távolról az interneten keresztül otthonát, telephelyét, irodaházát. A különböző rendszerintegrációnak köszönhetően ez akár már mobiltelefonnal is elérhető a világ bármely pontjáról (mobilinternet vagy wifihálózat segítségével)!

Amennyiben további kérdése van, úgy forduljon hozzánk bizalommal!


Kamerarendszerek

A biztonsági kamera rendszerek (CCTV= Closed Circuits Television, azaz zártláncú televízió) nevüket onnan kapták, hogy külső eszközzel nem lehet belenézni a rendszerbe. A vállalkozások, intézmények, közterületek mellett egyre többen alkalmaznak, vagy egészítik ki otthonuk biztonságát videó megfigyelő rendszerekkel. Alapvetően két nagy rendszert különböztetünk meg: analóg- és IP kamerarendszereket.

Az ip rendszerű kamerák saját porttal, címmel rendelkezik, így azt önállóan is konfigurálhatjuk, láthatjuk, míg az analóg rendszerű kamerák önálló működésre nem képesek. Az ip kamerák természetesen sokkal nagyobb minőségű képet tudnak készíteni, ezáltal a felvételeken való azonosítás sokkal pontosabb és egyszerűbb lehet.

Néhány fogalom, amely segíthet a megfelelő rendszer kiválasztásához: 

Boxkamera: nevét jellegzetes téglatest alakjáról kapta, az egyik legelterjedtebb biztonsági kamera-típus. Strapabíró kivitel, általában szofisztikáltabb műszaki paraméterek jellemzik. Eredetileg beltéri kameraként használatos, de ha megfelelő – fűthető - kameraházba helyezik, kültéri felhasználásra is alkalmazható.

Dóm kamera (dome): a „kupola, boltozat” szóból ered, a kamera formájára utal, nem belső, műszaki paraméterére. Ezek azok a félgömb alakú kamerák, melyeket a mennyezetre szerelve szoktunk látni. Masszív kivitelűek, sokféle felbontásban, és műszaki jellemzővel elérhetőek. Különleges megoldás a dome-on belül az ún. PTZ

(Pan-Tilt-Zoom) vagy speed dóm kamerák: az optikájuk forgatható és dönthető is, optikai zoom-mal rendelkezik, tehát felvétel közben is lehet vele zoomolni. Nagy előnye, hogy az IP hálózaton keresztül a kezelő személy távolról is eléri és irányíthatja a kamerát, de arra is be lehet programozni, hogy mozgásérzékeléskor, infrasorompó jelzésére „odaforduljon” a riasztott területre.

Csőkamera: henger alakú kamera, leginkább kültéri (időjárásálló) használatra készül, de beltéren is alkalmazható. Kompakt és egyszerű megoldás, álltalában beépített infra megvilágítóval, vandál biztos kivitelben kapható. Hagyományos felhasználásra tökéletes megoldás: családi és társasházak, üzletek, áruházak esetén előszeretettel választják.

IR (infra red): bizonyos kamerák infra-megvilágítók segítségével válnak fokozottan éjjellátóvá. Bizonyos kamera modellek látótere akár 100 méterre is növelhető megfelelő inframegvilágítók segítségével. Napjainkban az általánosságban használt beépített infra megvilágítók 20-30m-es távolságokat fednek le.  Az infra LED-eket többnyire beépítik a kamerákba, de léteznek infra reflektorok is, melyek a kamerák mellé kerülnek felszerelésre.

Fps (frame/sec): magyar jelentése kép/másodperc. Az animációk, videó felvételek és változó grafikák megjelenítési sebességének mértékegysége, amely azt adja meg, hogy a kép egy másodperc alatt hány képkockát tartalmaz. Biztonsági kamerák esetén 25-30 a jellemző normál érték, 60 fps műszaki paraméterű kamera már speciális megfigyelési igényű szituációkban is megállja a helyét, úgy mint kaszinók esetén vagy nagyobb sebességű forgalomfigyelésnél.


Beléptetőrendszerek

Míg a nagyobb intézményekben a jogosult személyek irányítása és ellenőrzése, úgy otthonunkban az egyszerűség és a kényelem a domináló a beléptető rendszer telepítéséhez. Nincs többé kulcskeresés, elég egy mobilaplikáció vagy egy kulcstartó,egy kártya, akár a saját ujja és máris nyílik a bejárati ajtó, garázsajtó. Cégénél nyomon követheti a munkaidőket, az alkalmazottak mozgását, illetve befolyásolhatja a jogosultságokkal a hatásköröket.  

Strukturalt hálózatók

Alkalmazás szempontjából a strukturált kábelezés egy univerzális hálózati rendszer, amely adat (számítógép hálózat, internet), hang (telefon) és kép (televízió, kamera rendszerek) átvitelére szolgál. A felhasználó ezen a hálózaton belül tetszése szerint megválaszthatja, hogy melyik csatlakozó helyet (aljzatot) milyen szolgáltatásra szeretné használni. Akármikor változtathat az előző döntésén és a patch panelen megváltoztathatja a szolgáltatás típusát és annak elérhetőségét. 

Eredetileg az alapigény csupán a telefonrendszer és a számítógépes hálózat összekapcsolása volt, de mára eljutottunk odáig, hogy az épületek kommunikációs, felügyeleti, gépészeti rendszereinek integrálása az infrastruktúra alapfeltétele. A jövő intelligens épületeinek irányításához egyetlen távirányító elegendő: a kaputelefon, az uszoda, a hűtő, a redőny, a fűtés, a kerti locsoló, és a többi vezérlés bárhonnan gombnyomással irányítható.

A hálózatban az információt rézvezeték vagy optikai kábel, esetleg rádióhullám szállíthatja. A kábelezés szabványai a kábelezési rendszereket átviteli sebességük alapján kategóriákba sorolják. A 90-es évek közepén koaxiális rendszereket használtak, max. 10 Mbps Ethernet kapcsolattal, manapság a Cat5E a szokásos méretezés, amely már 100Mbps sebességre képes. A Cat6 (1000 Mbps sebesség) után az új egységes szabványt a gyártók saját rendszereik fejlesztésével próbálják alakítani. A jelenlegi fejlesztések eredményeképpen lehetővé vált a CAT7, a 10Gbps átviteli sebességű kábelek használata is, amely hosszú távra tervezhetővé és fejleszthetővé teszi az épületek kábelezési infrastruktúráját. Cégünk több mint 100 km Cat6A rendszert üzemelt már be, amelyet hitelesített mérési jegyzőkönyvvel szolgáltatunk átadáskor a megrendelőnek.

A kereskedelmi, ipari épületek gerinchálózatát ma már jellemzően optikai kábellel építik fel, ezt alkalmazzák a képátvitel, az automatizálás területén is. Az optikai kábelben a jelet fény továbbítja az adótól a vevőig, ezek a berendezések alakítják át az elektromos jelet fénnyé, illetve azt vissza elektromos jellé. A jel menet közben természetesen csillapodik, az illesztési-, csatlakozási veszteség, a fizikai távolság miatt. Jelerősítő nélkül akár 100 km-nél is hosszabb átvitel is megvalósítható optikai kábellel. Nagy sávszélessége miatt pedig különösen alkalmas a számítógépes hálózatok növekvő átviteli sebesség igényét is kielégíteni.
Mégsem mindenhol szerelünk optikai kábelt, és ennek az az oka, hogy a csatlakozásoknak, illesztéseknek rendkívül precíznek kell lenniük a jelveszteség elkerülése érdekében. Igényes, vagyis költséges berendezések szükségesek az optikai kábel illesztéseinek és csatlakozásainak megoldásához. Gyári kábelcsatlakozókat használunk akkor, amikor rendszeresen szükség lesz a kapcsolat bontására, zárására. Ez lehet optikai rendező, patchpanel, vagy különféle hordozható rendszerek.

A strukturált hálózat lelke a rack (rendező)szekrény, amely már nem aktív eszköz, mégis itt futnak össze a szálak. Mit is rendez ez a szekrény? Az ügyfél igényinek megfelelően alakítja ki a hálózatot. Bővíthető, és teljesen rugalmasan variálható. Ez azt jelenti, hogy kizárólag a felhasználó dönti el, hogy a telepítéskor meghatározott számú csatlakozóaljzatra mi kerüljön: számítógép, telefon, nyomtató, IP telefon. És mindezt bármikor át is alakíthatja.